Anticelulitna masaža je zelo učinkovita in popolnoma naravna metoda spopadanja s celulitom. Pred izumom sodobnih aparatur je bila to ena izmed najbolj naravnih metod za nego in lepoto kože. Anti-celulitna masaža ima veliko pozitivnih učinkov na telo, saj z njeno pomočjo odpravljamo toksine iz telesa, limfne blokade in strije. Z masažo odpravljamo celulit, pospešimo limfni sistem, izboljšamo prekrvavitev in elastičnost kože.

Na prvi pogled je tovrstna masaža zelo podobna klasični masaži, vendar se razlikuje v intenzivnosti in izbiri predelov masiranja. Osredotočimo se na bolj problematične dele telesa, kot so zadnjica in noge. Pri masaži olje kožo zmehča in utrdi, eterično olje brina, pomaranče in grenivke pa pomaga pri razstrupljanju telesa, odvajanju toksinov in regeneraciji kože.

Za odpravo celulita so potrebni močnejši prijemi, zato anti-celulitne masaže ne moremo opredeliti kot sprostitveno masažo. Med masažo lahko pričakujete rahlo bolečino. Nemogoče je pričakovati, da bomo celulit odpravili od danes na jutri. Priporočamo vsaj 5-10 ponovitev terapij, da bo rezultat jasno viden. Za vzdrževanje pridobljenega stanja pa sta potrebna dva obiska mesečno. Tovrstne terapije so zelo priporočljive tudi za zdravje kože na prizadetih delih telesa. Rezultati bodo toliko boljši, če boste posegli po zdravi prehrani, se veliko gibali in pili zadostne količine vode.