Klasična masaža ali sprostilna masaža

Masaža je stara toliko, kolikor je staro človeštvo. Klasična švedska masaža je ena izmed prvotnih oblik masiranja. Z masažo olajšamo bolečine (najpogosteje v hrbtu, ramenskem obroču in vratu) in poskrbimo za dobro počutje.

Klasična masaža je masaža celotnega telesa, pri kateri s sistematičnimi gibi dotikanja izboljšujemo zdravje in počutje. Med mnogimi koristnimi učinki na telo koristi predvsem mišicam – prispeva k boljši prekrvavitvi mišic in ima močan vpliv na vezivna tkiva, kožo, prebavila in pozitivno učinkuje na regeneracijo tkiv. Uporabljamo tehnike gladenja, gnetenja, udarjanja, pritiskanja in vtiranja.

Z uigranimi gibi rok, prstov in dlani maser na vaše telo nanese olje ali maslo, ki ga predhodno segreje z dlanmi. Z gladenjem pospešuje krvni obtok, sprošča mišice in pomirjevalno vpliva na živčni sistem. Gnetenje je namenjeno raztezanju in sproščanju mišic, pa tudi izločanju toksinov iz telesa. Z nadzorovanim pritiskanjem izbranih točk sprosti napetost mišic ob hrbtenici in v ramenih. Udarjanje se uporablja na mišičnih predelih. Tehniko in globino delovanja prilagaja napetosti in vozliščem v posameznem delu vašega telesa. Po drugi strani pa se ob masaži ohlapne mišice brez tonusa napnejo. Gibanja pa vedno potekajo v smeri srca.

Pri sprostilni masaži ni močnega gnetenja in udarjanja, ampak zelo nežni gibi.